Суд заочно відправив Януковича під варту у справі про розстріл мітингувальників у 2014 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд заочно відправив Януковича під варту у справі про розстріл мітингувальників у 2014 році

Суд заочно відправив Януковича під варту у справі про розстріл мітингувальників у 2014 році
Джерело:  online.ua

Суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно колишнього президента України Віктора Януковича у справі про вбивство мітингувальників під час Революції Гідності у лютому 2014 року.

Джерело: ДБР

Януковича вчергове заочно заарештували

ДБР завершило розслідування щодо злочинів Януковича та інших дев’ятих високопосадовців під час акцій протесту у 2014 році ще у листопаді 2021 року.

Слідство встановило, що через дії цієї організованої злочинної групи лише у зазначений період загинуло 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, - повідомили в ДБР.

Там додали, що відносно усіх 10 підозрюваних заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, колишньому президенту України суди раніше обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справах щодо узурпації влади, по Харківським угодам, дезертирству тощо.

У середині грудня 2022 року Вищий антикорупційний суд конфіскував в експрезидента-втікача Віктора Януковича рухоме, нерухоме майно та кошти.

У травні 2022 року суд дозволив арештувати Януковича у кримінальному провадженні про вчинення ним державної зради при підписанні "Харківських угод".

Що відомо про розстріл протестувальників під час Революції Гідності

Наприкінці 2013 року в Україні розпочалися масові протести, які призвели до зміни влади та втечі до РФ експрезидента Віктора Януковича і його соратників.

Протягом 18-20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у Києві правоохоронці за наказом тодішнього керівництва вбили 107 протестувальників. Внаслідок протистояння також було вбито 13 міліціонерів.

Наразі у причетності до розстрілу протестувальників підозрюється 66 осіб, 46 з яких перебувають у розшуку. Здебільшого це представники нині розформованого спецпідрозділу МВС "Беркут".

Підозри отримали Віктор Янукович, його старший син Олександр, колишній прем'єр Микола Азаров, екголова МВС Віталій Захарченко, ексгенпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем та інші.

Загалом в Україні розслідується понад 4,7 тис. злочинів проти учасників Революції гідності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?