Суд дозволив арештувати Януковича за підписання Харківських угод
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд дозволив арештувати Януковича за підписання Харківських угод

Суд дозволив арештувати Януковича за підписання Харківських угод
Джерело:  online.ua

Офіс Генерального прокурора повідомляє, що 23 травня Печерський райсуд Києва надав дозвіл на арешт експрезидента-втікача Віктора Януковича у кримінальному провадженні про вчинення ним державної зради при підписанні "Харківських угод" на користь країни-агресорки РФ.

Джерело:  ОГП

В Україні дозволили арешт Януковича за підписання "Харківських угод"

Як стверджує слідство, колишній глава держави Віктор Янукович, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім прем’єр-міністром України, в порушення вимог Конституції та Закону України "Про міжнародні договори України", надав іноземній державі – Російській Федерації та її представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

21 квітня 2010 року, перебуваючи у місті Харкові, підозрюваний підписав від імені України Угоду між Україною та Російською Федерацією, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України – АР Крим і м. Севастополі, замість підготовки до його виведення з території України, - наголошують представники ОГП.

За словами слідства, внаслідок таких рішень та дій колишньої української влади були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ РФ на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил РФ і окупації ними АР Крим і м. Севастополя.

Варто звернути увагу на те, що досудове розслідування у кримінальному провадження здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?