Зеленський підписав закон про конфіскацію активів кремлівських колаборантів
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав закон про конфіскацію активів кремлівських колаборантів

Зеленський підписав закон про конфіскацію активів кремлівських колаборантів
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про конфіскацію активів кремлівських колаборантів.

Джерело: пресслужба голови держави

В Україні ухвалили закон про конфіскацію майна колаборантів 

Зазначається, що новий закон встановлює ще один вид санкцій у вигляді вилучення на користь держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, якими вона може прямо чи опосередковано розпоряджатися.

Процедура виявлення та конфіскації активів підсанкційних осіб, які в той чи інший спосіб підтримують агресію окупантів проти України, дасть змогу швидко та ефективно поповнювати український бюджет за рахунок ворогів. Закон передбачає чітку інструкцію для органів, відповідальних за цей процес, - підкреслив Володимир Зеленський.

Закон передбачає, що пошуком та вилученням активів будуть займатись представники Мінюсту.

Крім того, здійснення адміністративного судочинства у справах про застосування санкції у вигляді стягнення активів у дохід держави здійснюватиме Вищий антикорупційний суд.

Між тим президент США Джо Байден вкотре повторив, що РФ має заплатити за варварську агресію та кривавий терор проти народу України.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Одна з причин, чому Путін повинен заплатити високу ціну за його варварство в Україні… причина в тому, що це стосується не тільки України, - підкреслив очільник Білого дому.

За його словами, потужні санкції проти РФ також будуть слугувати сигналом Китаю у разі ймовірної зброїної агресії проти Тайваню.

Зокрема, президент США зауважив, що Вашингтон готовий до прямого військового втручання у разі агресії КНР проти Тайваню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?