Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 29 тис військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 29 тис військових

Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 29 тис військових
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що від початку розв'язаноъ Кремлем війни проти України окупаційна армія РФ вже втратила 29,2 тис військових вбитими та полоненими.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Загальні втрати окупантів складають:

  • особового складу - близько 29 тис 200 (+150) осіб ліквідовано,

  • танків - 1 тис 293 (+8),

  • бойових броньованих машин - 3 тис 166 (+25),

  • артилерійських систем - 604 (+5) од,

  • РСЗВ - 201 (+0) од,

  • засоби ППО - 93 (+0) од,

  • літаків - 204 (+0) од,

  • вертольотів - 170 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 476 (+6),

  • крилаті ракети - 110 (+3),

  • Кораблі / катери - 13 (+0),

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2 тис 206 (+12),

  • спеціальна техніка - 43 (+0).

У Генштабі ЗСУ зазначають, що найбільших втрат окупаційна кремлівська армія зазнала на Бахмутському напрямку.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 11 атак ворога, знищено шість танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони на зазначених напрямках збили один БпЛА типу “Орлан-10” та ворожий літак Су-25, - зазначають у Генштабі ЗСУ.

Крім того, авіаційні та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили чотири ворожі крилаті ракети. У Генштабі повідомляють, що росія збільшила інтенсивність застосування авіації з метою знищення критичної інфраструктури населених пунктів у зоні ведення активних бойових дій.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк. Вів штурмові дії в районі Тошківки.

На Бахмутському напрямку противник вів бойові дії в районі Олександропілля, але зазнав втрат та відступив. Вів наступ в районах Липового та Трипілля, успіху не мав.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначається зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції Сил оборони. Завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.

На Слобожанському напрямку ворог силами підрозділів 6-ї загальновійськової армії західного військового округу та балтійського флоту намагається утримати зайняті раніше рубежі на Харківському напрямку. Підрозділи противника встановлюють блокпости та фортифікаційні споруди на під’їзних шляхах та безпосередньо поряд з населеними пунктами Великий Бурлук, Капітолівка, Михайлівка, Левківка, Забавне та Куп’янськ.

Водночас силами окремих підрозділів західного військового округу, 11-го армійського корпусу балтійського флоту, східного та центрального військових округів росія здійснює підготовку до відновлення наступу на Слов’янському напрямку, зазначають у Генштабі. Сили оборони відбили спробу наступу в районі населеного пункту Довгеньке.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?