Втрати армії РФ в Україні дорівнюють втрататам СРСР за 9 років війни в Афганістані
Категорія
Україна
Дата публікації

Втрати армії РФ в Україні дорівнюють втрататам СРСР за 9 років війни в Афганістані

Втрати армії РФ в Україні дорівнюють втрататам СРСР за 9 років війни в Афганістані
Джерело:  online.ua

У британській розвідці зазначають, що за 3 місяці війни проти України армія РФ понесла майже такі ж втрати, як свого часу СРСР за 9 років військової компанії в Афганістані.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Армія РФ несе шалені втрати 

За словами аналітиків британської розвідки, до таких страшних втрат кремлівської окупаційної армії, які стрімко зростають і надалі через продовження невдалого наступу на Донбасі, призвели поєднання поганої тактики на малих висотах з обмеженим прикриттям з повітря, відсутність гнучкості та командного підходу, який готовий посилювати невдачі та повторювати помилки, відзначається у зведенні.

При цьому представники розвідки наголошують, що  російська громадськість у минулому виявляла чутливість до втрат, понесених під час воєн за вибором. Тому у міру зростання кількості жертв в Україні втрати ставатимуть дедалі очевиднішими, а суспільне невдоволення війною і бажання його озвучити можуть зрости.

Між тим протягом минулої доби через ворожі обстріли Харкова у місті спалахнули дві масштабні пожежі. Зокрема у самому Харкові та в Чугуївському районі області.

22 травня о 12:40 уламок ворожого снаряду потрапив до приватного будинку у Київському районі Харкова. В результаті загорілись домашні речі.

Рятувальники 22-ї пожежно-рятувальної частини оперативно ліквідували дане загоряння на площі біля 1,5 кв м, не попустивши його поширення.

Також працівники ДСНС виїздили до Київського району Харкова, бо від обстрілу о пів на першу дня постраждали приватні оселі та православний храм, у якому рятувальники проводили роботи з демонтажу віконних рам та скла.

Аварійно-рятувальні роботи проводились у зруйнованому будинку Салтівського району Харкова.

У ніч на 23 травня, о 01:55, стався обстріл одного з населених пунктів Чугуївського району. Там зайнялись відразу 4 приватних оселі, 2 господарчі споруди, магазин та кафе на загальній площі біля 400 кв м.

За добу окупанти влучили у 70 будинків на Луганщині. Внаслідок обстрілів загинула жителька Лисичанська через попадання ворожого снаряду в її квартиру.

 Обстріл цього житлового кварталу був дуже щільним – пошкоджено одразу чотири будинки. Загалом в місті зафіксовані руйнування в 13 будинках.

Потужні удари неодноразово витримував Новодружеськ, проте 28 будинків там теж зруйновані.

При цьому в реанімації померла дитина з Привілля, що постраждала через ворожий обстріл 2 тижні тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?