Затриманий СБУ Медведчук заявив про причетність Порошенка до закупівлі вугілля в Л/ДНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Затриманий СБУ Медведчук заявив про причетність Порошенка до закупівлі вугілля в Л/ДНР

Затриманий СБУ Медведчук заявив про причетність Порошенка до закупівлі вугілля в Л/ДНР
Джерело:  online.ua

Заарештований проросійський нардеп Віктор Медведчук розповів співробітникам СБУ про роль екс-президента Петра Порошенка у закупівлях вугілля на тимчасово окупованих територіях так званих "Л/ДНР" за фактичною домовленністю з ватажками ОРДЛО.

Джерело: сайт СБУ

Медведчук дав свідчення проти Порошенка 

У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему, - розповів Медведчук.

Представники СБУ зазначили, що проросійський нардеп-зрадник назвав конкретні імена та прізвища високопосадовців, причетних до схеми, – колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, народні депутати і представники правоохоронних структур: зокрема Макар Пасенюк, Валерія Гонтарева, Ігор Кононенко, Володимир Демчишин, генпрокурор і очільник МВС.

Окрім цього Медведчук також розповів представникам СБУ про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Зокрема, за його словами, Порошенко не тільки звертався до нього із проханням допомогти налагодити контакти з представниками Кремля,  а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

Таким чином, затриманий запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента, повідомляє СБУ. І зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачка дизелю через магістраль припинилася.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?