Україна виходить ще з 5 угод СНД
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна виходить ще з 5 угод СНД

Україна виходить ще з 5 угод СНД
Джерело:  online.ua

Україна продовжує курс на вихід із Співдружності Незалежних Держав. 16 грудня на засіданні Кабміну було прийнято рішення, що Україна вийде ще з п'яти угод СНД у сфері енергетики. З такою ініціативою виступило Міністерство енергетики та її підтримав уряд, передає ONLINE.UA.

Україна виходить з:

  1. Гірської хартії держав-учасниць СНД (від 27 березня 1997);

  2. Угоди про координацію міжнародних відносин держав в сфері використання атомної енергії в мирних цілях (від 31 травня 2013 року);

  3. Угоди про координацію міжнародних відносин держав в сфері електроенергетики (від 14 лютого 1992 року);

  4. Угоди про основні принципи співробітництва в сфері мирного використання атомної енергії (від 26 червня 1992 року);

  5. Протоколу про внесення змін до Угоди про основні принципи співробітництва в сфері мирного використання атомної енергії (від 31 травня 2013 року).

Нагадаємо, СНД - це Співдружність Незалежних Держав, яку заснувалу після розпаду СРСР. Ця Співдружність передбачала тісне політичне і економічне співробітництво пострадянських країн, що було закріплено десятками угод. У СНД входить і Росія, в зв'язку з чим Україна, після збройного нападу РФ і окупації Криму і Донбасу, вирішила вийти зі Співдружності. У минулому році було призупинено дію шести міжнародних договорів, укладених в рамках СНД. Крім того, Кабінет міністрів призупинив дію військової угоди в рамках СНД. Також планується вихід з Угоди про співробітництво держав-учасниць у створенні, використанні та розвитку міждержавної мережі інформаційно-маркетингових центрів для просування товарів і послуг на національні ринки.

Важливо відзначити, що кілька днів тому Україна вийшла з договору СНД, який погрожував економічним інтересам. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський. Йдеться про Договір про узгоджену монопольну політику між державами - членами Співдружності Незалежних Держав, укладений в 2000 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна вийшла з угоди СНД про створення Ради керівників підрозділів фінансової розвідки держав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?