Україна вимагає пояснень від Великої Британії за "російські" міста Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вимагає пояснень від Великої Британії за "російські" міста Криму

Україна вимагає пояснень від Великої Британії за "російські" міста Криму
Джерело:  online.ua

Міністерство культури відреагувало на скандальну публікацію російської служби британського агентства ВВС, яка в черговий раз назвала українські міста окупованого Криму "російськими". У відомстві вимагають негайних пояснень від офіційного Лондона. Глава Мінкульту Олександр Ткаченко звинуватив ВВС у подвійних стандартах і чекає відповіді від британських дипломатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис міністра в Telegram.

"Російське бюро Бі-Бі-Сі в своєму пості відносить Севастополь і Сімферополь - в російські міста, хоча і згадує про анексію - це вже подвійні стандарти. Бі-Бі-Сі багато років вважається міжнародним зразком достовірності інформації в матеріалах, тому МКІП звернеться в посольство Великої Британії в Україні, щоб отримати роз'яснення від штаб-квартири Бі-Бі-Сі в Лондоні, чому їх російська філія внесла Севастополь і Сімферополь в список російських міст, де проходили акції протесту проти затримання Навального", - йдеться в повідомленні Ткаченко.

Міністр культури України вважає, що Євросоюз повинен ввести санкції не тільки за жорсткий розгін мітингів у Росії і насильницькі дії силовиків, які били людей, а й покарати міжнародні інформаційні агентства, які не дотримуються інформаційної безпеки.

Важливо відзначити, що за станом на 25 січня в пост BBC News Russian в Фейсбуці зміни не внесені. Компанія тільки в окремій замітці зазначила, що Росія анексувала Крим в 2014 році. Важливо відзначити, що подібна ситуація виникла не в перший раз. І кожен раз в агентстві називали помилкою згадка міст Криму "російськими". Однак цього разу реакції не надійшло.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міністерства закордонних справ України у відповідь на скандальну публікацію нагадали ВВС про норми міжнародного права  і підкреслили, що Севастополь і Сімферополь ніколи не були містами Росії, а Крим не анексований, а окупований.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?