Україна вимагає в ОРДЛО надати списки затриманих, яких можна звільнити в червні - Оліфер
Категорія
Події
Дата публікації

Україна вимагає в ОРДЛО надати списки затриманих, яких можна звільнити в червні - Оліфер

Україна вимагає в ОРДЛО надати списки затриманих, яких можна звільнити в червні - Оліфер
Джерело:  online.ua

Українська сторона на переговорах у Мінську наполягає на тому, щоб представники ОРДЛО до кінця тижня надали списки затриманих, яких можна звільнити вже в червні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook речниці представника України у тристоронній контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарки Оліфер.

"Верифікація відбулося у повній відповідності до законодавства України і відповідно до стандартів міжнародного гуманітарного права, із виконанням вимог конфіденційності та добровільного волевиявлення",- написала Оліфер.

Читайте також: Україна вимагає від бойовиків звільнення 128 заручників - Геращенко

За словами Оліфер, за підсумками верифікації з'ясувалося у списку ОРДЛО є особи, які раніше відмовилися їхати на непідконтрольну територію, а також є ті, які вже вийшли на свободу.

"У числі запитуваних ОРДЛО осіб, які раніше висловлювали небажання бути переміщеними на неконтрольовану територію, є ті, хто за законом уже вийшов на свободу, таким чином, свобода їхнього пересування не залежить від держави, а Україна не має правових підстав ні розшукувати їх з метою верифікації, ні примусово переміщувати їх на територію, тимчасово непідконтрольну органам державної влади України. Представники ОРДЛО продовжують затягувати роботу і вимагають провести верифікацію тих, хто вже вийшов на свободу, що само по собі є абсурдним. Ми наполягаємо: до кінця тижня повинні бути подані списки тих, хто може бути звільнений, з тим, щоб звільнення людей відбулося вже в червні", - повідомила вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики самопроголошених ЛНР та ДНР відмовляються обговорювати обмін полонених українців без політика, кума президента Росії Віктора Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?