Україна вимагає від Чорногорії спростувати новину про "напад на ЛНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вимагає від Чорногорії спростувати новину про "напад на ЛНР"

Україна вимагає від Чорногорії спростувати новину про "напад на ЛНР"
Джерело:  online.ua

Посольство України в Чорногорії вимагає від державного інформаційного агентства країни RTCG видалити новину, в якій транслюється неправдива інформація про події на Донбасі.

Джерело: Фейсбук посольства України в Чорногорії

Чорногорське ЗМІ поширює фейки про Україну

У посольстві зазначили, що вражені публікацією чорногорського громадського мовника RTCG у момент найбільшої загрози нападу Росії на Україну. Новина узаконює сепаратистське угруповання на тимчасово окупованих територіях на сході України.

Посольство вимагає публічне спростування недостовірної інформації.

Закликаємо RTCG якомога швидше видалити цю провокаційну публікацію та запобігти в майбутньому поширенню інформації, яка не відповідає офіційній позиції Чорногорії, пов'язаної з територіальною цілісністю України, та міжнародним правом, - закликали у посольстві.

У посольстві додали, що RTCG швидко зреагували на звернення Посольства й виправили в новині спірні моменти, публічно вибачившись.

Скріншот новини

Що написало чорногорське ЗМІ

Вранці 28 січня на сайті RTCG з'явилася новина під заголовком "Українці напали на Луганську республіку?". Зараз заголовок змінили на "Під час артобстрілу загинув солдат".

Проте текст новини не змінили, а в ній йдеться про "ЛНР" і "народне ополчення", не вказується, що це проросійські незаконні збройні формування, які знаходяться на окупованій території України.

Також RTCG написали про те, що українські військові нібито атакували сепаратистів так званої "Луганської народної республіки".

Джерелом новини вказаний "офіцер пресслужби ЛНР Олександр Мазейкін", який заявив, що під час артобстрілу української армії "загинув боєць Народної міліції ЛНР".

Більше того, у новині вказано, що "Київ сконцентрував половину своїх військ на Донбасі", а "напругу в регіоні підігрівають США та інші країни НАТО, які постачають Україні зброю та військових інструкторів".

Нагадаємо, що ця новина співзвучна списку поширених фейків про Україну, які розповсюджує російська дезінформація.

Також американський телеканал CNN 25 січня в ефірі програми журналістки Крістіан Аманпур оприлюднив сюжет, де українське місто Харків значилося російською територію. Публічно інформацію не спростовували.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?