Україна вимагає від ООН відреагувати на терор армії РФ у Чорному морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вимагає від ООН відреагувати на терор армії РФ у Чорному морі

Україна вимагає від ООН відреагувати на терор армії РФ у Чорному морі
Джерело:  online.ua

За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, зупинка російськими кораблями цивільного судна у Чорному морі є відвертим порушенням прав чорноморських держав на вільне судноплавство та прав іноземних суден на мирний прохід через територіальні води України.

Джерело: Twitter Олександра Кубракова

ООН має покласти край агресії РФ у Чорному морі  

Кубраков зазначив, що Україна закликає ООН та західних партнерів жорстко відреагувати на дії РФ та вжити заходів щодо припинення російськими військовими кораблями терору в Чорному морі та покарати Росію, як країну-члена Міжнародної морської організації.

З метою уникнення провокацій рекомендуємо капітанам суден, які прямують до/з українських морських портів, пропливати якомога ближче до узбережжя північно-західної частини Чорного моря через територіальні води Туреччини, Румунії та Болгарії, - зазначив міністр.

Україна вимагає гарантій безпеки судноплавства у Чорному морі  

За словами керівниці Об'єднаного координаційного центру Сил оборони південного напрямку Наталії Гуменюк, транспортні та навігаційні коридори у Чорному морі мають отримати міжнародні гарантії безпеки.

Треба розуміти, що ці коридори, транспортні, навігаційні, які сьогодні існують, мають знаходитися під міжнародною гарантією. Гарантії ООН або Туреччини як потужного гравця НАТО і Чорноморської країни були достатніми для того, аби функціонував повноцінний зерновий коридор, - підкреслила Гуменюк.

Речниця Ок "Південь" зазначила, що в тих умовах Сили оборони здатні були забезпечити безпеку суден, які транспортували збіжжя.

Тому продовжуємо дипломатичну співпрацю, продовжуємо домовленості з партнерами і готові забезпечувати все те, що в наших силах, - підкреслила Гуменюк.

Гуменюк заявила, що на сьогодні Росія намагається контролювати узбережжя вздовж Криму, а також викривати надводну обстановку за допомогою бойових кораблів.

За її словами, на суднах забезпечення можуть знаходитися безпілотні літальні апарати розвідувального типу, які можуть не тільки розвідувати, а й скидати боєприпаси на ті об'єкти, які вважатимуть для себе важливими для ураження.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?