Україна вирішила не брати участь у турнірах УЄФА разом з росіянами
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна вирішила не брати участь у турнірах УЄФА разом з росіянами

Україна вирішила не брати участь у турнірах УЄФА разом з росіянами
Джерело:  online.ua

Українська асоціація футболу рішуче засудила рішення УЄФА про повернення до міжнародних змагань команд U-17 із Росії і заявила, що Україна не братиме участь у турнірах з росіянами.

Джерело: сайт УАФ

Україна вирішила не брати участь у турнірах УЄФА разом з росіянами

УАФ наполягає на збереженні попередніх рішень УЄФА та ФІФА щодо недопущення всіх російських команд до участі в міжнародних змаганнях під егідою даних організацій. УАФ підтверджує, що не братиме участі в жодних змаганнях за участі російських команд, та звертається до інших асоціацій-членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участі команд із РФ за умови їхнього допуску, - говориться в повідомленні.

УАФ вважає, що рішення про повернення команд із Росії до участі у змаганнях у розпал війни, яку веде РФ проти України, є безпідставним і таким, що толерує російську агресивну політику.

Рішуче закликаємо УЄФА переглянути дане рішення та залишити чинним попереднє рішення про повне відсторонення будь-яких команд із РФ від участі в міжнародних змаганнях, − наголосили в Українській асоціації футболу.

УЄФА дала відповідь, коли команда РФ повернеться у європейський футбол

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що російські клуби і збірні будуть відсторонені від європейських футбольних змагань до кінця війни в Україні.

Очолювана Чеферіном організація від початку повномасштабного вторгнення до України разом з іншими спортивними федераціями запровадила санкції проти Росії та Білорусі. Російські команди відсторонили від участі в турнірах клубів та збірних, що проводяться під егідою УЄФА. Натомість Білорусі заборонили проводити міжнародні матчі на території країни, проте не усували місцеві команди від змагань.

У березні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет рекомендував спортивним федераціям повернути російських та білоруських атлетів у нейтральному статусі. Після цього росіян повернула низка федерацій, як-от боротьби, дзюдо, фехтування, спортивної стрільби та стрільби з лука.

Однак Чеферін вважає, що представники Росії не повинні змагатись на міжнародній арені, поки триває війна в Україні. Відповідаючи на питання журналіста, до якого часу Росію буде відсторонено від європейського футболу, президент УЄФА коротко повідомив: "До кінця війни".

Зокрема, російські клуби не виступають у єврокубках, а збірна не потрапила у кваліфікацію до Євро-2024. Паралельно ФІФА вигнала Росію з відбору до ЧС-2022.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?