Україна висунула Кремлю безкомпромісну вимогу - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна висунула Кремлю безкомпромісну вимогу - що сталося

Україна висунула Кремлю безкомпромісну вимогу - що сталося

Представники глави держави Володимира Зеленського за посередництва ОБСЄ висунули Росії жорстку вимогу - українська сторона закликає забезпечити перемир’я на Донбасі, оскільки у складний період пандемії коронавірусу питання здоров’я людини залишається пріоритетним. Про це розповіла народна обраниця від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Обозреватель".

"Українська сторона в особі Леоніда Кучми звернулася до ОБСЄ з проханням закликати РФ повністю припинити вогонь на період пандемії", - наголосила депутатка.

Окрім того, вона вирішила нагадати, що генсек ООН Антоніу Гутерреш також закликав зупинити всі конфлікти на планеті на період пандемії.

"Були приклади, як у Лівії, коли насправді припинили вогонь. Були домовленості на період пандемії, цієї всесвітньої загрози життю і здоров'ю планети, зупинити вогонь, щоб надати доступ медикам, надати доступ до медичних послуг та обслуговування безвідносно того, на якому боці України перебувають сьогодні люди",– зазначила Ірина Верещук, проте додала, що "поки не бачила реакції офіційної Москви на пропозицію української влади.

Що важливо розуміти, нещодавно глава Міністерства закордонних справ ФРН Гайко Маас зізнався, що уважно слідкує за ситуацією на Донбасі. Він звернувся до української влади та наголосив, що на тлі пандемії коронавірусу конче необхідно докласти зусиль для запобігання гуманітарної кризи на Сході України.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 25 березня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш повідомив про запуск Глобального плану гуманітарного реагування на коронавірус із загальним бюджетом 2 мільярди доларів - цей план передбачає виділення понад 30 мільйонів доларів Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?