Україна вперше отримає від США високоточні снаряди калібру 155 мм
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вперше отримає від США високоточні снаряди калібру 155 мм

Україна вперше отримає від США високоточні снаряди калібру 155 мм
Джерело:  online.ua

В рамках останнього затвердженого США пакета військової допомоги Україні, ЗСУ отримають тисячу високоточних снарядів калібру 155 мм.

Джерело: сайт Пентагону

США передадуть Україні високоточні снаряди 

Це новий вид артилерійських снарядів 155 мм. Він має більшу точність. Він надасть Україні здатність точно вражати конкретні цілі. За рахунок точності він буде більш ефективним. Це – подальше вдосконалення нашої підтримки України у битві за Донбас, - зазначив один з представників Пентагону.

Він уточнив, що ці артилерійські снаряди можна застосовувати на техніці, яка вже є в розпорядженні України. Вони певний час перебувають на озброєнні армії США, а в Україну будуть надані вперше.

Між тим, у рамках нового пакету військової допомоги від США вартістю 400 млн доларів, ЗСУ отримають  чотири ракетні системи HIMARS і додаткові боєприпаси до них, три тактичні машини для евакуації обладнання, боєприпаси до 155-мм артилерійських знарядь, підривні боєприпаси, протибатарейні системи, а також запчастини до вже наявної в Україні техніки та інше обладнання.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

Зі свого боку голова Білого дому Джо Байден зазначив, що завдяки ЦРУ світ своєчасно дізнався про плани Кремля щодо масштабного вторгнення в Україну.

Завдяки неймовірній роботі наших фахівців з розвідки ми змогли повідомити світу, що Володимир Путін планував в Україні, - наголосив Байден.

Перебуваючи в штаб-квартирі у Вірджинії, президент США подякував ЦРУ за роботу в Україні і назвав американських розвідників кращими у світі під час візиту в агентство в рамках святкування 75-річчя з дня заснування організації.

Раніше Байден санкціонував безпрецедентну кампанію з розсекречення розвідувальних даних, які, як вважається, допомогли заручитися у світі підтримкою жорстких санкцій проти Росії й наростити військову підтримку Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?