Україна вперше попросила у США касетні боєприпаси – Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна вперше попросила у США касетні боєприпаси – Reuters

Україна вперше попросила у США касетні боєприпаси – Reuters
Джерело:  online.ua

Згідно із заявою американських законодавців, Україна звертається до США із запитом на отримання касетної бомби МК-20. Однак, поки невідомо, чи готовий Білий дім надати таке озброєння.

Джерело: Reuters

Україна просить передати МК-20

За словами представників Комітету Палати представників у справах збройних сил США – Джейсона Кроу та Адама Сміта, Україна звернулася до США із запитом на надання авіаційної касетної бомби МК-20, щоб здійснювати скидання окремих вибухових пристроїв із безпілотних літальних апаратів на позиції російських військ-окупантів.

Поки що неясно, чи буде задоволено цей запит, і чи надасть Україні необхідне озброєння.

Представники законодавчого органу США зазначили, що крім касетних бомб, українська влада також запросила США 155-мм касетні боєприпаси.

Вони наголосили, що на Мюнхенській конференції з безпеки у лютому цього року Україна звернулася до США з проханням надати касетні бомби. Однак, на даний момент невідомо, чи буде дане прохання виконане.

Україна закликав членів Конгресу чинити тиск на Білий дім, щоб отримати схвалення на відправку зброї. Але американські законодавці висловили сумніви, що адміністрація Джо Байдена погодиться з такою вимогою.

Що відомо про касетні бомби МК-20

Бомба МК-20 зазвичай скидається з літаків, розкриваючись посеред польоту і випускає понад 240 дротикоподібних суббоєприпасів. На складах у США таких бомб понад мільйон.

Більш ніж у 120 країнах заборонено касетні боєприпаси, які можуть викидати безліч дрібних бомб, не розбираючись у цілі, і тим самим становити загрозу для мирних жителів на широкій території. Часто такі боєприпаси викидаються бездумно, що може призвести до непередбачуваних та небезпечних наслідків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?