Україна вже готова - в Кабміні виступили з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже готова - в Кабміні виступили з гучною заявою

Україна вже готова - в Кабміні виступили з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Очільник українського уряду Денис Шмигаль поділився важливою інформацією з громадянами - він заявив, що медична система України абсолютно готова до можливого наступного піку захворюваності коронавірусом. Про це політик розповів в ході засідання Ради з питань економічного розвитку, де були присутні провідні економісти, урядовці та голови комітетів українського парламенту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Наступний пік захворюваності, якщо він буде, медична система зустріне підготовленою. Ринок насичений засобами індивідуального захисту, лікарні готові, люди дисципліновані в тому, щоб дотримуватись санітарних норм. Тепер Уряд сфокусується на підтримці малого та середнього бізнесу і стабілізації економічної ситуації", - пообіцяв українцям Денис Шмигаль.

Зазначається, що присутні детально обговорили представлені КМУ 5 етапів виходу з карантину. Окрім того, акцентували увагу на тому, що одним з основних чинників відновлення економіки повинно стати збільшення проведення ПЛР-тестів – до 10 тисяч на добу. Також політики порушили питання щодо надання фермерам можливості реалізовувати аграрну продукцію. Очільник уряду зазначив, що наступного тижня Кабмін має намір затвердити постанову про те, як будуть діяти перші етапи виходу з карантину.

"Поки що ми прямуємо до піку, який за розрахунками Національної академії наук очікується з 3 по 8 травня. Проте, в Уряду є план послаблень. І ми затвердимо, як саме будуть впроваджені перші етапи, щоб і бізнес, і громадяни мали змогу підготуватись до цього заздалегідь", - заявив Денис Шмигаль та нагадав про важливість співпраці КМУ та ВРУ при розробці ініціатив, що стосуються підтримки підприємців.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 квітня український президент Володимир Зеленський заявив, що привезенням засобів та обладнання, необхідних для подолання пандемії, яке досі курував Офіс Президента, надалі займатиметься Міністерство охорони здоров’я України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?