Україна вже готується - стало відомо про нову масштабну проблему Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вже готується - стало відомо про нову масштабну проблему Путіна

Україна вже готується -  стало відомо про нову масштабну проблему Путіна

Заступник генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, Гюндуз Мамедов, який курує роботу Департаменту з нагляду за розслідуванням злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, повідомив українським громадянам важливу новину. Він заявив про те, що офіційний Київ у найближчому майбутньому передасть до Міжнародного кримінального суду в Гаазі нові докази про злочини російських військових під Іловайськом. За його словами, це буде ще один нищівний удар по команді очільника Кремля Володимира Путіна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"По Іловайську найближчим часом передамо до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду ще один пакет зібраних доказів про вчинення російськими військовими воєнних злочинів. Зокрема, нові факти порушень російським військовим керівництвом домовленостей стосовно "зеленого коридору" для відходу українських сил під Іловайськом", - наголосив Гюндуз Мамедов.

За його словами, офіційний Київ передає до Міжнародного кримінального суду факти, що можуть свідчити про контроль країни-агресора над окупованою територією.

"Останнє з інформаційних повідомлень по Донбасу стосувалося позасудових страт українських військовослужбовців в ході боїв за Іловайськ та Дебальцеве. Також у ньому висвітлювалася практика ведення Росією бойових дій "чужими руками", тобто залучення нею до конфлікту підконтрольних незаконних збройних формувань", - додав представник Венедіктової.

Окрім того, він наголосив, що наразі на основі інформації, що подається українськими органами прокуратури спільно з правозахисними організаціями, Офіс прокурора МКС здійснює попереднє вивчення ситуації в Україні. За словами Мамедова, у разі, якщо прокурор МКС зробить висновок про наявність достатніх підстав для початку розслідування, він звертається до Палати досудового провадження з проханням надати дозвіл на це.

Також Мамедов звернув увагу на те, що загалом під процесуальним керівництвом так званого "департаменту війни" Офісу генпрокурора України (Департамент з нагляду за розслідуванням злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту) перебуває майже 200 кримінальних проваджень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ірина Венедіктова неочікувано для всіх ухвалила нове шокуюче рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?