Україна з обуренням відповіла режиму Лукашенка на претензію про теракти
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна з обуренням відповіла режиму Лукашенка на претензію про теракти

Україна з обуренням відповіла режиму Лукашенка на претензію про теракти
Джерело:  online.ua

Олександр Лукашенко ще з початку масових заворушень і потужної політичної кризи в Білорусі звинувачує Україну у спробах дестабілізувати ситуацію на території республіки. Нещодавно він стверджував, що з української на білоруську територію буквально перевозили зброю, аби організовувати терористичні акти. У Міністерстві закордонних справ обурилися такими звинуваченнями та нагадали про незмінну пропагандистську повістку з боку офіційного Мінська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Олега Ніколенка — спікера дипломатичного відомства.

Представник міністерства буквально назвав заяву білоруської самопроголошеної влади нісенітницею.

“Повна нісенітниця, яка вже не вперше лунає з вуст білоруських чиновників. Категорично відкидаємо заїжджену мантру про “зброю з України”. Влада в Білорусі має нарешті припинити лякати білоруський народ надуманим зовнішнім ворогом”, - наголосив Ніколенко.

З тезою про перевезення зброї для проведення терактів у республіці виступив напередодні голова Комітету державної безпеки Білорусі Іван Тертель. Він говорив про “величезні” партії.

“З території України великі партії, величезні партії зброї на нашу територію доставлялися для подальшого використання з метою дестабілізації ситуації, планувалися терористичні акти як щодо об'єктів державних відомств, так і щодо окремих посадових осіб, в тому числі з загрозою загибелі великої кількості населення”, - стверджував він.

Утім, подібні тези режим Лукашенка просуває вже не вперше. Раніше він особисто заявляв, що Україна стала одним з центрів координування масових акцій проти режиму, головна мета яких — нібито зруйнувати Білорусь.

Як повідомляв ONLINE.UA, представник чинної влади Олександра Лукашенка зазначає, що впродовж останніх місяців у республіці зафіксували різку активізацію терористичних загроз, які буцімто виходять з території сусідніх держав. В першу чергу, йдеться про країни Західної Європи, Польщу та Україну. Тертель поскаржився на спроби тиску на судову, правоохоронну систему Білорусі з боку іноземних держав з використанням дипломатії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?