Україна за допомогою Patriot збила російський винищувач — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна за допомогою Patriot збила російський винищувач — CNN

Україна за допомогою Patriot збила російський винищувач — CNN
Джерело:  online.ua

Протягом останніх тижнів українські війська за допомогою ЗРК Patriot збили російський винищувач, який перебував на великій відстані від України. Про це повідомили американські посадовці.

Джерело: CNN

ЗРК Patriot збив російській внищувач

Представники Пентагону і співробітники Конгресу сказали виданню, що українські війська використали американську систему протиповітряної оборони Patriot, щоб збити щонайменше одни російський винищувач протягом останніх тижнів.

Цей літак знаходився далеко від України.

Російські літаки здебільшого залишаються за російськими оборонними лініями, що ускладнює для України націлювання за допомогою систем меншої дальності, таких як NASAMS, - пише видання.

За словами офіційних осіб США, Patriot націлюється на російські літаки, що здійснювали бомбардування українських населених пунктів.

Офіційні особи також сказали, що українці самі приймають рішення про вогонь після того, як Захід надав їм системи Patriot, зазначивши, що українці вирішують, коли і як залучати Patriot для захисту своїх людей.

Деякі співробітники Конгресу стверджують, що сучасні винищувачі полегшать боротьбу України з російськими літаками без необхідності витрачати дорогі боєприпаси Patriot, які були створені для перехоплення балістичних ракет.

Видання не вказує, де і коли був збитий цей винищувач. Однак відомо, що 13 травня у Брянській області РФ розбилася авіагрупа двох вертольотів Мі-8 та винищувачів Су-34 і Су-35. Всі екіпажі, загалом 9 військових, загинули.

Офіційно російська влада визнала падіння одного вертольота.

Передача Україні винищувачів F-16

В останні місяці високопосадовці України активізували публічну кампанію щодо американських F-16.

Незважаючи на те, що винищувачі полегшать боротьбу з російськими ударами по Україні, деякі американські офіційні особи скептично ставляться до цього аргументу і зазначають, що Росія має великі системи протиповітряної оборони, які можуть легко збити F-16.

Тим не менш, у Києві є переконання, що за достатнього суспільного тиску українці врешті-решт зможуть отримати системи озброєнь, які колись вважалися на Заході червоною лінією, - пише видання.

Раніше такими лініями вважалися HIMARS, бойові танки та батарея Patriot, проте всі вони зараз в Україні.

У США заявили, що не будуть перешкоджати союзникам у передачі Україні сучасних винищувачів, проте офіційних запитів поки не отримували.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?