Україна закриває кордон - які пункти пропуску не працюватимуть
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна закриває кордон - які пункти пропуску не працюватимуть

Україна закриває кордон - які пункти пропуску не працюватимуть
Джерело:  online.ua

З 16 березня Україна закриває кордон у зв'язку з карантином по коронавірус. Відповідне рішення прийняв РНБО, яке вже ввів в дію президент України Володимир Зеленський. З 230 пунктів пропуску працюватимуть тільки 123 КПП. Які пункти пропуску закриють - повний список опублікувала Державна митна служба України, передає ONLINE.UA.

"З 00:00 16 березня Україна призупиняє роботу 107 пунктів пропуску та пунктів контролю на держкордоні. На ряді інших пунктів призупиняється пішохідне сполучення. Українці, які не встигнуть повернутися додому до 17 березня, повинні контактувати з посольствами та консульствами України за кордоном. Міністерство закордонних справ рекомендує знайти сторінку посольства або консульства України в країні перебування, знайти адресу електронної пошти або посилання на сторінки в соціальних мережах - і написати лист/повідомлення. Кажуть, що відповідають цілодобово: і на вихідних, і ввечері, і вночі. Телефон гарячої лінії МЗС: +38 (044) 238-16-57. Є робочий мейл: [email protected] ", - повідомив глава ДПСУ Сергій Дейнеко.

Що стосується закриття пунктів пропуску на Донбасі і на кордоні з окупованим Кримом, то це питання поки обговорюється. Остаточне рішення не прийнято. На цих КПВВ посилений контроль - усі, хто перетинає лінію розмежування проходять процедуру огляду і температурного сканування. Український уряд також вирішив заборонити перетин лінії розмежування на Донбасі для громадян без реєстрації на підконтрольній території. Таким чином, жителі ОРДЛО не зможуть виїхати звідти без відповідного документа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на період закриття кордону РНБО зробив виключення для українців, які подорожують на особистому транспорті. Вони в будь-який момент зможуть повернутися додому, коли закриється кордон - пункти пропуску будуть відкриті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?