Україна запровадила санкції проти усіх російських банків і фінансових установ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна запровадила санкції проти усіх російських банків і фінансових установ

Україна запровадила санкції проти усіх російських банків і фінансових установ
Джерело:  online.ua

Верховна Рада ухвалила рішення щодо запровадження економічних санкцій проти всіх фінансових установ Росії. За ухвалення відповідної постанови, яка підтверджує указ президента Володимира Зеленського, проголосували 325 народних депутатів.

Джерело: заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк

Україна вводить санкції проти всіх банків Росії

325 депутатів парламенту проголосували на підтримку указу президента Володимира Зеленського щодо застосування економічних санкцій щодо банків Росії.

Санкція впроваджується строком на 50 років будуть застосовані до всіх банків, що зареєстровані та знаходяться в РФ, зокрема: Центрального банку Росії; небанківських кредитних організацій; операторів платіжних систем; професійних учасників фондового ринку; страхових компаній; інвестфондів; інших фінустанов, які зареєстровані та надають послуги в РФ, - повідомив нардеп.

Також заборонено купівлю цінних паперів та інших фінансових інструментів, емітентами яких є фінустанови РФ, за винятком відчуження (у тому числі безоплатного) цінних паперів на користь держави України.

Що несуть ці обмеження

Каральні заходи правового впливу включатимуть зупинку виконання економічних та фінансових зобов'язань на користь фінансових установ РФ, заборону обслуговування електронних платіжних коштів (таких як перекази, розрахунки і видачу готівки), випущених фінансовими установами РФ.
Указ також містить вимогу про анулювання реєстрації та заборону на нову реєстрацію Національним банком міжнародної платіжної системи, оператором якої є фінансова установа РФ, а також заборона на участь резидентів України в міжнародній платіжній системі, оператором якої є фінансова установа РФ.
Фізичним та юридичним особам заборонено здійснювати дії, що порушують та уникають введених обмежень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?