Україна впровадить ще три "безвізи" з ЄС - що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна впровадить ще три "безвізи" з ЄС - що це означає

Україна впровадить ще три "безвізи" з ЄС - що це означає
Джерело:  ТСН

Віцепрем'єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина поділилася з українцями важливою інформацією - за її словами, на саміті Східного партнерства багато країн говорили саме про Україну як про країну, яка повинна стати частиною ЄС. Вона також наголосила, що офіційний Київ буде працювати над впровадженням ще трьох "безвізів" на шляху до Євросоюзу - промислового, продовольчого та авіаційного. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "ТСН".

"Я як людина, яка відчуває і розуміє тренди і тримає цю рамку за посадою, забезпечую, щоб саміт був насичений порядком денним, який потрібен бізнесу. Перш за все, це - "промисловий безвіз", який забезпечить вільний рух нашої продукції на ринок ЄС, адже вже зараз наша продукція виробляється і розміщується на основі європейських правил", - зазначила Стефанишина.

Окрім того, вона наголосила, що окремим пріоритетом зараз є "продовольчий безвіз", тому що наша країна адаптувала своє законодавство щодо якості, безпеки продукції.

"Зараз ми більш впевнені в тій продукції, яку ми навіть в супермаркетах купуємо. Тому Україна заслуговує, щоб для цих видів продукції ми теж мали безвіз", - продовжила віцепрем'єрка.

За її словами, скоро буде розблоковано питання про підписання угоди про спільний авіаційний простір з ЄС.

"Я вважаю, що під час коронокризи під час обмежень внутрішнього переміщення всередині Європи авіасполучення - це ідеальний час сконцентруватися на переговорах, на врегулюванні проблемних питань. І коли переміщення всередині Європи буде більш вільним, ми зможемо не тільки відновити безвізові умови поїздок, але і підписати угоду, яка стане "авіаційним безвізом". Це три наріжних камені", - наголосила Стефанишина.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент країни Володимир Зеленський наголосив, що Україна хоче стати повноправним членом Європейського союзу. Також глава держави заявив, що Східне партнерство корисне для нашої країни, якщо наближає Українську державу до членства в Європейському Союзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?