Україна засудила рішення РФ щодо соцвиплат жителям ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна засудила рішення РФ щодо соцвиплат жителям ОРДЛО

Україна засудила рішення РФ щодо соцвиплат жителям ОРДЛО
Джерело:  online.ua

МЗС України висловило протест у зв'язку з рішенням Кремля надавати соцвиплати жителям ОРДЛО з російськими паспортами.

Джерело: МЗС України

Росія вчинила ще одну гучну провокацію на Донбасі 

Розглядаємо оприлюднення доручення президента РФ про надання жителям тимчасово окупованої частини Донецької та Луганської областей соцвиплат через російський портал Держпослуги як чергове порушення суверенітету України, спрямоване на продовження примусової інтеграції населення тимчасово окупованих територій нашої держави в російський політичний, економічний та гуманітарний простір, - заявили в МЗС України.

Україна вимагає від РФ скасувати дане рішення та надалі утримуватись від подібних гібридних провокацій, які ускладнюють проведення переговорів у Нормандському форматі, а також у рамках Тристоронньої контактної групи.

Володимир Путін (фото - Kremlin.ru)

Кремль вибрав момент для цієї акції саме під час ескалації ситуації безпеки навколо кордонів України, - додають українські дипломати.

Загроза вторгнення РФ в Україну

Голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що офіційний Києв має продуману дипломатичну стратегію протидії агресії збоку Кремля.

Ми ще в листопаді ініціювали розробку комплексного пакета стримування Росії, до якого увійшли три рівні: активна дипломатія, жорсткі економічні санкції проти РФ, поглиблена оборонна співпраця з нашою державою. Зараз до цієї тріади додано новий елемент - допомогу для збереження економічної та фінансової стабільності держави, - зазначив очільник МЗС.

Він підкреслив, що українські дипломати провели сотні переговорів щодо створення пакету мір з протидії загрозі російського вторгнення.

Результати всі бачать. Кількість літаків з "аргументами" на посилення Збройних сил України від наших союзників. Узгодження між США, Великою Британією, Канадою та ЄС є ключовим параметром санкційного пакета, - підкреслив Кулеба.

За його словами, що західні партнери України наразі вже допускають можливість відключення РФ від SWIFT.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?