Україна затримала російський танкер - в Кремлі розлютилися та почали погрожувати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна затримала російський танкер - в Кремлі розлютилися та почали погрожувати

Україна затримала російський танкер - в Кремлі розлютилися та почали погрожувати
Джерело:  online.ua

Влада РФ вже почала з'ясовувати обставини затримання Україною російського танкера "NEYMA", який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці, для "прийняття адекватних заходів". Про це заявили в МЗС Росії, передає ONLINE.UA.

"З'ясовуємо обставини події для прийняття адекватних заходів. Якщо мова йде про захоплення росіян в заручники, це буде кваліфіковано як грубе порушення міжнародного права і наслідки не змусять себе чекати", - кажуть у відомстві.

Варто зазначити,що українська сторона вже готує клопотання про арешт судна. На танкері проходять слідчі дії. Всіх членів судокоманди допитали. Водночас, в СБУ не повідомили скільки членів екіпажу перебувало на борту танкера та що з ними буде далі.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова спростувала заяву української омбудсвумен та додала, що слідчі поки не приймали ніяких рішень про повернення військовополонених українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?