Звільнення українських моряків: в Кремлі виступили з шокуючою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Звільнення українських моряків: в Кремлі виступили з шокуючою заявою

Звільнення українських моряків: в Кремлі виступили з шокуючою заявою
Джерело:  online.ua

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова спростувала заяву української омбудсвумен та додала, що слідчі поки не приймали ніяких рішень про повернення військовополонених українських моряків, передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

Зазначимо, що 24 липня уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денисова заявляла, що Україна і Росія досягли домовленостей щодо повернення з РФ 24-х військовополонених українських моряків.

"Зараз оформляються останні документи, думаю, що скоро будемо зустрічати моряків на батьківщині", - сказала Денісова.

Однак в Кремлі слова української омбудсвумен заперечують.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. 9 липня слідче управління ФСБ РФ пред'явило звинувачення в остаточній редакції всім 24-м військовополоненим українським морякам. Українським бранцям суд РФ продовжив арешт до кінця жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що продовження арешту моряків, а також рішення про спрощення процедури видачі російських паспортів мешканцям Донецької та Луганської областей — це спроба Кремля тиснути на Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?