Україна збільшить виробництво БпЛА та атаки по кораблях армії РФ — Федоров
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна збільшить виробництво БпЛА та атаки по кораблях армії РФ — Федоров

Україна збільшить виробництво БпЛА та атаки по кораблях армії РФ — Федоров
Джерело:  online.ua

За словами віцепрем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна до кінця року планує збільшити виробництво БплА у 140 разів. 

Джерело:   Reuters

Що відомо про створення Україною армії дронів 

Буде більше безпілотників, більше атак і менше російських кораблів. Це точно, - підкреслив Федоров.

Міністр зазначив, що у порівнянні з минулим роком, вже до кінця 2023 року виробництво безпілотників в Україні зросте приблизно в 120-140 разів.

За його словами, наразі проходять тестування системи штучного інтелекту, які допомагатимуть за кілька кілометрів виявляти ворожі цілі і наводити на них БпЛА.

На виробництво яких БпЛА розраховує Україна

Наразі це все на стадії тестування, але деякі безпілотники, які ми купуємо, використовують штучний інтелект для розпізнавання цілей. У лісі він може виявити ціль і розпізнати, чи це людина, чи танк, чи певний транспортний засіб. Ці технології активно використовуються. Нам потрібен штучний інтелект, наприклад, технологія пошуку цілей, подібна до того, як працює "Ланцет" (російський безпілотник), щоб ціль можна було знайти за допомогою радіоелектронної боротьби та знищити, - зазначив Федоров.

Він додав, що на даний момент ця технологія знаходиться на стадії тестування, але деякі дрони, які купує Україна, використовують ШІ для розпізнавання цілей.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?