Україна здійснила новий випад проти РФ - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна здійснила новий випад проти РФ - що відомо

Україна здійснила новий випад проти РФ - що відомо

Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи виступила проти російської кандидатури у віцепрезиденти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Кремлівські дипломати запропонували кандидатуру Петра Толстого. Марія Мезенцева з української сторони оскаржила це.

Процедура обрання віцепрезидент зазвичай автоматична. Делегація від країни висуває власні кандидатури, які затверджують згідно з квотами. Російська делегація - одна з найбільших у ПАРЄ.

"Пьотр Толстой дозволяє собі заяви, які є відверто антисемітськими, і які викликали протести єврейських організацій", - заявила Мезенцева.

Протест України підтримали кількадесят депутатів від інших держав. Затвердження кандидатури через оскарження спрямували на окреме голосування. Його проведуть у другій половині дня у понеділок, 27 січня

Паралельно з цим депутатка Євгенія Кравчук заявила у Facebook про обрання її колеги Олександра Мережка віцепрезидентом ПАРЄ. Член делегації у Верховній Раді представляє фракцію "Слуга народу".

Як повідомляв ONLINE.UA, в середині січня нардепи Верховної ради несподівано проголосували на користь повернення української делегації до роботи у ПАРЄ. Посадовці приєдналися до сьогоденної січневої сесії міжнародної структури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?