Україна здобула чергову перемогу у битві з Росією за Чорне море — Politico
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна здобула чергову перемогу у битві з Росією за Чорне море — Politico

Україна здобула чергову перемогу у битві з Росією за Чорне море — Politico
Джерело:  online.ua

Нічна атака українського морського дрону по російському танкеру у Чорному морі, в районі Керченської протоки свідчить про те, що Україна готова завдавати удару по експорту російської нафти.

Джерело:  Politico

Як Україна почала операцію по блокуванню експорту російської нафти Чорним морем 

Нічна атака військово-морського безпілотника на російський танкер у Чорному морі сигналізує про потенційний новий фронт в українській війні, при цьому Київ надає найрішучіший на сьогодні сигнал про те, що він готовий атакувати надзвичайно важливі поставки нафти та палива для Москви, - йдеться у матеріалі видання.

За словами авторів матеріалу, атака дрона на танкер у Керченській протоці відбулась через день після атаки БпЛА по військово-морській базі поблизу порта Новоросійськ, в результаті якої серйозні пошкодження отримав великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

У Федеральному агентстві морського та річкового транспорту Росії підтвердили сильне пошкодження нафто-хімічного танкера SIG під час сьогоднішньої атаки.

Судном володіє петербурзька компанія Transpetrochart, яка перебуває під санкціями США через поставки палива армії РФ у Сирії.

За інформацією видання, після виходу Росії з "зернової угоди" безпекова ситуація у Чорному морі погіршилась.

Злочинна армія РФ почала атакувати українські порти на узбережжі Чорного моря та на річці Дунай ракетами, знищивши десятки тисяч тонн українського зерна.

Після цих атак і блокади в липні українські чиновники виступили із заявою про те, що російські судна більше не будуть у безпеці в Чорному морі. У заяві Міноборони України зокрема йшлося, що вони "можуть розглядатися Україною як такі, що перевозять військові вантажі з усіма відповідними ризиками".

Що відомо про атаку дрона по російському танкеру 

Сьогодні під ранок морські безпілотники атакували район Керченської протоки. В результаті прямого влучання був сильно пошкоджений російський танкер-хімовоз SIG.

Зокрема було затоплено машинне відділення. Інцидент стався на відстані 32 миль від Керченської протоки на якірній стоянці 471. Екіпаж цілий, у кількох людей зафіксовані дрібні порізи від розбитого скла.

Ця атака сталася рівно через добу після подібної ж атаки на порт Новоросійська, де морський безпілотник сильно пошкодив великий десантний корабель російського флоту "Оленегорский горняк".

Видання Financial Times зазначає, що ця атака стала першою серйозною загрозою для російського нафтового експорту від початку війни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?