Україна жорстко відповіла Польщі та Ізраїлю на звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна жорстко відповіла Польщі та Ізраїлю на звинувачення

Україна жорстко відповіла Польщі та Ізраїлю на звинувачення
Джерело:  online.ua

Нродний депутат Микола Княжицький, який очолює групу з міжпарламентських зв'язків з Польщею, розкритикував заяви іноземних дипломатів щодо діячів УНР та ОУН. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку посадовця.

Нещодавно посли Польщи та Ізраїлю Бартош Ціхоцький та Джоель Ліон оголосили стурбованість через виділення у Львові державних коштів на вшанування лідера ОУН Андрія Мельника, міністра УНР та письменника Івана Липи, а також його сина Юрія.

Дипломати зазначили, що в Україні нібито вшановують осіб, які "активно пропагували етнічні чистки". Також вони згадали банер з портретом Степана Бандери на будівлі Київської міської державної адміністрації 1 січня.

"Які етнічні чистки міг пропагувати, наприклад міністр уряду УНР Іван Липа, який народився в Керчі, а помер у 1923 році у Винниках під Львовом? Нічого подібного не було. Та й позиції Бандери і Мельника були протилежними. Якщо вже хтось і розпалює антисемітизм і міжнаціональну ворожнечу, то це Владімір Путін, який от щойно звинуватив в антисемітизмі увесь польський народ", - пояснив Княжицький у своїй публікації.

За його словами, в Україні по-різному ставляться до вчинків історичних діячів, але борців за волю шануватимуть завжди. Також нардеп зазначив нижчий рівень антисемітизму серед українців у порівнянні з поляками.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно польський прем'єр-міністр виступив з гучними звинуваченнями на адресу Володимира Путіна через згадану вище заяву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?