Україна змінила правила перетину кордону - як тепер будуть пропускати людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила перетину кордону - як тепер будуть пропускати людей

Україна змінила правила перетину кордону - як тепер будуть пропускати людей
Джерело:  interfax.com.ua

Українська влада спростила правила перетину кордону. 28 вересня припинила свою дію норма постанови Кабміну про заборону в'їзду іноземців на територію України. З сьогоднішнього дня іноземні громадяни можуть вільно в'їззжати в Україну на загальних карантинних умовах. Як тепер будуть пропускати людей, пояснив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Постанова, в якій також були прописані обмеження в'їзду іноземців, продовжує діяти. Ця постанова уряду № 641. У той же час, там був чітко прописана заборона в'їзду іноземців на територію нашої країни з 28 серпня до 00.00 28 вересня. Фактично, цієї ночі ця норма про заборону в'їзду іноземцям в нашу країну припинила свою дію. Відтепер іноземцям в'їзд в нашу країну не заборонено", - пояснив Демченко.

Представник ДПСУ уточнив, що окремих вимог до іноземців щодо самоізоляції чи страхового поліса при в'їзді в Україну на даний момент немає. Іноземці будуть змушені пройти самоізоляцію, якщо епідемічна ситуація в країні їх громадянства або постійного проживання гірше, ніж в Україні. Достроково скасувати самоізоляцію можна, якщо пройти по прибутті в Україну тест на коронавірус. Якщо іноземець вирішить проходити двотижневу самоізоляцію, тоу нього повинен бути страховий поліс, що діє в Україні, який при необхідності зможе покрити суму лікування коронавіруса.

Нагадаємо, Україна закрила кордон для іноземців до 28 вересня. Це рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 26 серпня в зв'язку з погіршенням ситуації з поширенням коронавірусної інфекції . Обмеження почали діяти з 28 серпня. Вони не торкнулися тих, хто має право проживання в Україні, вчиться на території України, перетинає територію країни транзитом (з виїздом протягом двох днів), членів дипломатичних місій і спортивних делегацій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 вересня Україна змінила правила перетину КПВВ на Донбасі. Відповідно до наказу Командувача операції Об'єднаних сил все контрольні пункти в'їзду-виїзду переходять на осінній графік роботи - з 07.00 до 18.30. При цьому, з міркувань безпеки, в сторону тимчасово окупованої території України після 18.00 громадяни пропускатися не будуть. Також в зв'язку з продовженням карантину в Україні до 31 жовтня на КПВВ будуть діяти обмеження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?