Україна змінює правила перетину КПВВ на Донбасі - як тепер будуть пропускати людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінює правила перетину КПВВ на Донбасі - як тепер будуть пропускати людей

Україна змінює правила перетину КПВВ на Донбасі - як тепер будуть пропускати людей
Джерело:  online.ua

З 1 вересня Україна змінює правила перетину КПВВ на Донбасі. Відповідно до наказу Командувача операції Об'єднаних сил всі контрольні пункти в'їзду-виїзду переходять на осінній графік роботи - з 07.00 до 18.30. При цьому, з міркувань безпеки, в сторону тимчасово окупованої території України після 18.00 громадяни пропускатися не будуть. Також в зв'язку з продовженням карантину в Україні до 31 жовтня на КПВВ будуть діяти обмеження. Як тепер будуть пропускати жителів ОРДЛО на підконтрольну Україні територію, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

Нові правила перетину КПВВ на Донбасі:

  • На період карантину перетин КПВВ на Донбасі заборонено іноземцям та особам без громадянства без наявності поліса страхування, виданого страховою компанією, зареєстрованою на території України - цей поліс повинен покривати витрати, пов'язані з можливим лікуванням COVID-19, і діяти на термін перебування в Україні.

  • Громадяни, які прямують з тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла і опитування на предмет контакту з хворими COVID-19.

  • Пропуск осіб з підвищеною температурою (вище 37,2 градусів), а також тих, хто контактував з хворими на коронавірус за останні 14 днів, буде проводитися окремо.

  • Особи (крім осіб до 12-річного віку і працівників офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні) будуть пропускатися тільки за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.

  • Для перетину лінії розмежування на КПВВ громадяни будуть допускатися після при наявності засобів захисту органів дихання (маски).

  • Одночасно в контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, яка дозволить забезпечити дотримання соціальної дистанції.

"При плануванні поїздок через лінію розмежування слід враховувати, що через блокування окупантами дорожніх коридорів щоденний пропуск здійснюється тільки в контрольному пункті «Станиця Луганська». Рух дорожнім коридором в межах КПВВ «Новотроїцьке» окупанти дозволяють два рази в тиждень, а переміщення через лінію розмежування в КПВВ «Мар'їнка» російські збройні формування заблокували повністю", - нагадали в ДПСУ.

Нагадаємо, пріоритет при перетині КПВВ на час адаптивного карантину надається громадянам, що прямують з причин соціально-гуманітарного характеру при наявності підтверджуючих документів, і особам, які їдуть вступати до вузів. У той же час, громадяни, що перетинають КПВВ з тимчасово окупованої території України, проходять безконтактний скринінг температури тіла і опитування по контакту з хворими COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна 29 серпня заборонила в'їзд іноземців до 28 вересня. Це обмеження не поширюється на людей з видом на проживання на території України, представників міжнародних та гуманітарних місій, тих, хто слідує через українську територію транзитом. Також в цьому переліку водії вантажного транспорту, інструктори НАТО, культурні діячі з запрошенням відповідних закладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?