Уряд закрив кордони України для іноземців - важливі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд закрив кордони України для іноземців - важливі подробиці

Уряд закрив кордони України для іноземців - важливі подробиці
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів ухвалили важливе рішення для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19. Усі кордони на в'їзд будуть закрити для іноземців на термін в один місяць. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядове засідання в середу, 26 серпня.

За оприлюдненими даними, закритими кордони будуть до 28 вересня.

Згідно з поясненням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, обмеження перш за все торкнуться осіб, які не мають українського громадянства, а також осіб без громадянства.

Рішення не поширюється на людей з дозволом на проживання на території України, представників міжнародних та гуманітарних місій, тих, хто прямує через наші кордони транзитом. Також у цьому переліку водії вантажного транспорту, інструктори країн НАТО, культурні діячі із запрошенням відповідних закладів.

Обмеження стають чинними з 00:00 у суботу, 29 серпня.

Слід зауважити, світовий рівень поширення вірусу сягнув близько 24 мільйонів випадків COVID-19. Безпосередньо в Україні цей показник становить 110 085 - кількість зросла на 1 670 за підсумками попередньої доби.

Карантин в Україні чинний з середини березня, перші два місяці він був максимально жорстким — кордони були закриті, громадський транспорт заблоковано, а серед закладів працювали лише гастрономічні в режимі на виніс.

Наразі обмеження послаблені, їх регулюють завдяки адаптивному карантину — кожні 14 днів регіони окремо оцінюють на відповідання епідемічним показникам та регулюють жорсткість режиму.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів готує рішення для певного посилення карантинних обмежень. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, йдеться про закриття розважальних закладів. Які обмеження готують на тлі продовження карантину — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?