Україна змінила правила роботи КПВВ на Донбасі - як будуть пропускати громадян
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила роботи КПВВ на Донбасі - як будуть пропускати громадян

Україна змінила правила роботи КПВВ на Донбасі - як будуть пропускати громадян
Джерело:  online.ua

Після повного відновлення роботи КПВВ на Донбасі українці, які в'їжджають на підконтрольну Україні територію з ОРДЛО, не повинні проходити обов'язкову обсервацію. Відповідні правила вже затвердив Кабмін. Скасували обов'язкову обсервацію також і для жителів окупованого Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду.

"Скасувати вимогу обов'язкового обсервації для осіб, що в'їжджають з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, Автономній Республіки Крим та м.Севастополя, після відновлення пропуску осіб через КПВВ. Передбачити обов'язкову наявність в контрольних пунктах місць або для проведення медичного огляду", - йдеться в постанові.

Але при перетині КПВВ кожна людина буде зобов'язаний встановити на телефон додаток "Дій вдома", яке буде контролювати проходження в'їжджаючою особою обов'язкової 14-денної самоізоляції. Якщо людина відмовиться від самоізоляції, їй відмовлять у пропуску на підконтрольну територію України.

Нагадаємо, з 1 червня 2020 року всі КПВВ на Донбасі переходять на новий режим роботи за літнім графіком - пропуск громадян буде здійснюватися з 6:00 до 20:00. На літній режим роботи переходять:

  • КПВВ «Золоте» - дорожній коридор «Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ»;

  • КПВВ «Майорське» - дорожній коридор «Горлівка - Бахмут»;

  • КПВВ «Мар'їнка» - дорожній коридор «Донецьк - Курахове»;

  • КПВВ «Новотроїцьке» - дорожній коридор «Донецьк - Маріуполь (через Маріуполь)";

  • КПВВ «Гнутове» (с. Харчовик) - дорожній коридор «Новоазовськ - Покровск - Талаковка - Маріуполь»;

  • КПВВ «Станиця Луганська» - дорожній коридор «Станиця Луганська - Щастя - Новоайдар».

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що КПВВ на Донбасі будуть працювати за новими правилами. Пункти пропуску планують відкрити з 15 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?