Україна змінила правила виїзду українців за кордон - хто не зможе поїхати на заробітки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила виїзду українців за кордон - хто не зможе поїхати на заробітки

Україна змінила правила виїзду українців за кордон - хто не зможе поїхати на заробітки
Джерело:  online.ua

Україна змінила правила виїзду українців за кордон - виїзд дозволений тільки тим громадянам, які мають постійне місце проживання в іншій країні. Про це повідомили в посольстві Великої Британії в Україні, де стверджують, що українцям заборонили виїжджати з країни без окремого дозволу МЗС, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Українська влада поінформувала нас, що тільки громадяни України з постійним місцем проживання в інших державах зможуть покинути територію України", - йдеться в повідомленні дипмісії.

Британські дипломати пояснили, що надають допомогу в отриманні такого дозволу, якщо громадянин України подасть дані про заплановану поїздку не пізніше ніж за 72 години до запланованого вильоту чартерного рейсу або перетину наземного кордону. Але виїхати з України до Великої Британії можуть тільки власники британського Biometric residence permits. У британському посольстві підкреслили, що не можуть сприяти виїзду тих українців, у кого є візи будь-якого класу, але немає BRP. Це, зокрема, унеможливлює виїзд сезонних робітників до Британії за цією процедурою, у яких, як правило, немає постійного виду на проживання.

Важливо відзначити, що українська влада офіційно не повідомляла про нові правила виїзду українців за кордон. В уряді запевняють, що не перешкоджають українцям і сприятимуть організації їх виїзду на заробітки, але за умови укладення офіційного контракту терміном мінімум на 3 місяці, в якому чітко прописані соціальні гарантії заробітчан, зокрема, що стосуються медичної страховки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський запевнив українців у тому, що влада не забороняє їм виїзд за кордон на роботу. Президент підкреслював, що рабства в Україні немає і ніхто не буде тримати українців в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?