Україна змінила правила виїзду в Росію - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила виїзду в Росію - що важливо знати

Україна змінила правила виїзду в Росію - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Україна змінила правила виїзду в Росію, які почнуть діяти з 1 березня 2020 року. Вже з завтрашнього дня виїхати на територію РФ буде можливо тільки за закордонними паспортами. В'їхати з території Росії можна буде, як і раніше, за внутрішніми паспортами і свідоцтвами про народження, передає ONLINE.UA.

Про нові правила в'їзду і виїзду в Росію з території України стало відомо ще в кінці минулого року. Тоді в уряді зазначали, що нововведення спрямовані на необхідність застосування додаткових засобів безпеки. Крім того, в МЗС України впевнені, що за закордонними паспортами перетинати кордон України та Росії українці зможуть швидше.

Зокрема, глава МЗС Вадімі Пристайко уточнював, що нові правила виїзду з України в Росію дають додаткові гарантії українцям - "менше черг, швидше контроль, надійніше подорож". Міністр наголошував, що перетин кордону виключно за закордонними паспортами з біометричними даними дозволить надавати швидку і дієву консульську підтримку українцям, а також позбавить їх "від дев'яти кіл пекла" в разі втрати внутрішнього паспорта. Що стосується дітей, то їх виїзд з України в Росію за закордонним паспортом дозволить відстежувати їх місце перебування, так як раніше дитину за свідоцтвом про народження можна було вивезти в невідомому напрямку.

Слід зазначити, що нові правила виїзду в РФ буде діяти тільки для громадян України. При в'їзді українців з території РФ на територію України Державна прикордонна служба буде здійснювати безперешкодний пропуск за внутрішніми паспортами і свідоцтвами про народження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна змінила правила виїзду в Крим. З 9 лютого 2020 року введено спрощення для перетину кордону з тимчасово окупованою територією дітям до 16 років. Тепер вони можуть виїжджати до Криму в супроводі одного з батьків або уповноваженої особи без нотаріального доручення від другого батька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?