Україна змінює правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО - що необхідно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінює правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО - що необхідно знати

Україна змінює правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

З 1 травня 2020 року Україна змінює правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО. В основному вони стосуються переміщення дітей у віці 14-16 років, яким дозволять перетинати лінію разгранічненія з ОРДЛО за свідоцтвами про народження. Про нові правила в'їзду і виїзду з території окупованого Донбасу повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабміну.

На сайті КМУ вже оприлюднили постанову № 62 про нові правила в'їзду і виїзду в ОРДЛО. У документі зазначено, що громадяни від 14 до 16 років зможуть перетинати лінію розмежування за свідоцтвом про народження або будь-якого іншого документу, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. На даний момент паспорти громадянина України або закордонні паспорти громадянина України є обов'язковими документами для в'їзду і виїзду в ОРДЛО, але з 1 травня ця норма спроститися.

У постанові підкреслюється, що українці у віці 14-16 років, які не мали можливості оформити паспорт громадянина України в результаті постійного проживання на тимчасово окупованих територіях або у яких відсутній паспорт громадянина України у зв'язку з втратою або викраденням, зможуть в'їжджати і виїжджати в ОРДЛО НЕ тільки за свідоцтвом про народження, а й на підставі довідки, виданої територіальним органом або підрозділом ДМС у разі, якщо паспорт оформлюється.

Нагадаємо, з 1 березня українці будуть за новими, більш жорсткими правилами перетинати кордон з Російською Федерацією. Виїхати до Росії можна буде тільки по закордонному паспорту. Це правила стосується і дітей, які раніше могла виїжджати в РФ за свідоцтвом про народження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна змінює правила виїзду в окупований Крим- з 9 лютого 2020 роки діти до 16 років зможуть виїжджати до Криму в супроводі одного з батьків або уповноваженої особи без нотаріального доручення від другого батька. Ті, хто вчиться в українських освітніх закладах, зможуть виїжджати до Криму без супроводу і тільки за паспортом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?