Україна знайшла новий безпрограшний спосіб помститися Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна знайшла новий безпрограшний спосіб помститися Путіну

Україна знайшла новий безпрограшний спосіб помститися Путіну
Джерело:  interfax.com.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського не втрачає жодної нагоди, щоб поквитатися з російським президентом Володимиром Путіним та владою РФ. Так, цього разу стало відомо, що Україна як третя сторона приєдналася до міждержавного позову Нідерландів проти Росії у Європейському суді з прав людини у справі про збиття літака рейсу MH17. Цю інформацію уже офіційно підтвердив український дипломат та очільник МЗС Дмитро Кулеба. Він також звернув увагу на те, що це не тільки новий потужний удар по Кремлю, а й "чіткий сигнал" для усіх міжнародних партнерів нашої країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми справді вже приєдналися до цього позову… Цим рішенням ми, навпаки, вчергове підкреслюємо, що ми повністю відкриті до будь-яких судово-юридичних процесів, які допомагають установити справедливість. Наші нідерланські партнери високо оцінюють цей наш крок", — наголосив український дипломат.

Також Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що неочікуваний вихід Росії з тристоронніх консультацій з Нідерландами та Австралією на знак протесту проти цього позову вкотре підтверджує той факт, що команда Володимира Путіна просто не готова та не збирається визнавати свою відповідальність.

"Це чіткий сигнал урядам і суспільствам країн, громадяни яких загинули на борту MH-17, про те, хто насправді стоїть за цією трагедією", — підкреслив Дмитро Кулеба.

Як уже згадувалося раніше, 10 липня стало відомо, що Нідерланди подадуть позов проти Росії до ЄСПЛ через її роль у збитті літака рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році. У такий спосіб влада Нідерландів має намір підтримати окремі скарги родичів загиблих, які вже звернулися до ЄСПЛ. Вже 15 жовтня команда російського президента Володимира Путіна відмовилася від консультацій з Нідерландами та Австралією щодо збитого над Донецькою областю літака "Малазійських авіаліній" рейсу MH17, оскільки "не бачить сенсу" в їх продовженні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 жовтня стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін підготував вкрай неприємний сюрприз для ФСБ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?