Україна знищила імідж розпіареної російської ППО С-400 — Defense Express
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна знищила імідж розпіареної російської ППО С-400 — Defense Express

Україна знищила імідж розпіареної російської ППО  С-400 —  Defense Express
Джерело:  online.ua

Українські військові низкою успішних ударів довели неефективність розрекламованих кремлівською пропагандою комплексів ППО С-400 і Росія фактично може забути про їхній подальшій експорт. 

Джерело:  Defense Express

Як українські військові розвіяли міф про ефективність російських ППО

У матеріалі видання зазначається, що в Росії комплекс ППО С-400 вважають чи не найуспішнішим зразком озброєння останнього часу. Який буцімто успішно конкурує на світових ринках, оскільки нібито переважає всі західні розробки.

Однак це є лише міфом, констатують автори публікації, аналізуючи реальну ситуацію з експортом цієї зброї.

Окрім Росії ППО С-400 є на озброєнні Білорусі, Китаю Туреччини та Індії. Важлива також кількість проданих комплексів.

Кому Росія продає С-400

Відповідно до відкритих даних, у 2014 році Росія мала поставити два такі комплекси до Китаю.

Перший з них був переданий у 2018 році, другий – у 2020 році.

Загальна вартість угоди склала, за наявними неофіційними даними, понад 3 млрд доларів.

Однак пізніше з'явились інформація, що станом на 2021 рік Росія так і не виконала до кінця взяті зобов'язання щодо передачі усього об'єму замовлених ракет.

Скандальна закупівля С-400 Туреччиною у 2017 році була результатом сварки Ердогана з США через відмову продати системи Patriot, зазначає Defense Express. Зрештою Анкара придбала один полковий комплект С-400 з чотирьох дивізіонів за 2,5 млрд доларів.

При цьому видання зазначає, що і Китай, і Туреччина швидше за все використають отримані російські ЗРК для створення на їх основі власних систем протиповітряної оборони.

Індія у 2018 році уклала контракт на 5 полкових комплектів (зменшеного двохдивізіонного складу) за 5,5 млрд доларів. Проте у призначений строк – до квітня 2023 року – контракт так і не був завершений, за наявною інформацією було передано лише два полкові комплекти.

Тобто чотири країни, з яких об'єктивно лише дві могли закупити щось інше - це точно не про "бестселлер" на ринку озброєння. Але у РФ дійсно змогли створити цей міф за рахунок того, що масово повідомляли про "цікавість" до С-400 з боку "потенційних" покупців. І це в той час, коли той самий Patriot має 18 поточних операторів та два твердих контракти, - зазначають автори матеріалу.

Видання наголошує, що відео знищення С-400, зняті камерою безпілотника, що висить поруч, точно не додадуть популярності російському ЗРК на світовому ринку.

 Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?