Україна знову програла РФ: надійшли погані новини із СОТ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна знову програла РФ: надійшли погані новини із СОТ

Україна знову програла РФ: надійшли погані новини із СОТ

Україна програла ключову торговельну суперечку з РФ у СОТ у справі щодо транзитних перевезень, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Як відомо, офіційний Київ оскаржував політичну заборону росіян, яка розірвала найкоротший шлях українських товарів на ринки Середньої Азії. Офіційно Світова організація торгівлі (СОТ) оприлюднить рішення за скаргою України проти Росії найближчим часом.

Зазначається, що СОТ проаналізувала аргументи Києва та Москви і пристала на позицію РФ, що політична ситуація в Україні у 2014-2015 роках створювала суттєві загрози для її національної безпеки. А тому – обмеження транзиту вони не визнали порушенням.

"Блокування транзиту призвело до різкого падіння українського експорту на азійські ринки. Спробу уряду запустити альтернативний маршрут через Чорне море та Південний Кавказ зазнали невдачі. А зважаючи на те, що російська агресія триває, перспектив відновлення російського транзиту не видно. По-друге, визнання правомірності дій Москви завдає іміджевого удару по Україні і стане чудовим подарунком для російської пропаганди на Заході", - сказано в матеріалі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американська влада направила скаргу на Росію в СОТ, в якій звинуватила Москву в порушенні правил Світової організації торгівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?