Україна зробила конкретну пропозицію Меркель по Донбасу і Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна зробила конкретну пропозицію Меркель по Донбасу і Криму

Україна зробила конкретну пропозицію Меркель по Донбасу і Криму
Джерело:  online.ua

Голова ВРУ Дмитро Разумков провів термінові переговори з главою МЗС Гайко Маасом і президентом Бундестагу Вольфгангом Шойбле під час робочого візиту в Берлін. Темою переговорів став Донбас, зрив перемир'я, яке навмисне спланував президент Росії Володимир Путін, а також деоккупація Криму. Команда канцлерки Німеччини Ангели Меркель обурена кричущим рішенням агресора перейти до ескалації конфлікту на Донбасі, що призвело до загибелі українських військових. Зокрема, Шойбле закликав Путіна негайно зупинитися і припинити агресію проти України. Він попередив офіційну Москву, що Німеччина буде продовжувати санкційну політику до тих пір, поки РФ не виконає взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських домовленостей. У свою чергу Разумков підкреслив, що українська сторона очікує, що Німеччина, як один з лідерів ЄС, займе активну позицію в питанні деокупації Криму і завершення війни на Донбасі. Офіційний Київ сподівається, що Меркель використає весь свій потенціал і дипломатичну силу, щоб переконати Путіна вивести війська з Донбасу і повернути український півострів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу парламенту України.

"Українська сторона очікує, що Німеччина, як один з лідерів ЄС, займе активну позицію в питанні деокупації Криму і Донбасу", - заявив Разумков на переговорах з командою Меркель.

Відзначається, що за підсумками переговорів з представниками команди Меркель Разумков подякував Німеччині за постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і за продовження санкцій проти Російської Федерації. Він зазначив, що Україна високо цінує зусилля Німеччини й в "нормандської форматі", спрямовані на досягнення довгоочікуваного миру на Донбасі. Разумков нагадав колегам, що наша держава щодня платить величезну ціну, відстоюючи власні кордони зі зброєю в руках, тому чекає більш жорстких дій з боку Німеччини проти Путіна. Також Разумков підняв з колегами питання деокупації Криму і майбутньої інтеграції тимчасово окупованих територій в Україні. Голова Комітету Бундестагу з питань ЄС Гюнтер Кріхбаумом запевнив Разумкова, що питання незаконної анексії Криму займає і буде займати особливе місце в порядку денному Комітету з питань ЄС.

Нагадаємо, напередодні відбулося термінове засідання ТКГ Донбасом, яке ініціювала команда Зеленського після зриву бойовиками перемир'я. Сторони домовилися продовжувати режим припинення вогню. Важливо відзначити, що незважаючи на домовленості Росії та України, бойовики продовжують зривати перемир'я і обстрілювати позиції українських захисників в зоні ООС. Напередодні, 30 жовтня, озброєні формування Російської Федерації тричі порушили режим припинення вогню. Поблизу Водяного з гранатометів різних систем і стрілецької зброї вони вели вогонь по позиціях ООС, в результаті чого двоє військовослужбовців загинули. На вогневі провокації супротивника українські підрозділи надали адекватну відповідь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін різко змінив позицію по Донбасу і звернувся до України з несподіваною пропозицією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?