Україна зробила конкретну пропозицію Росії по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна зробила конкретну пропозицію Росії по Донбасу

Україна зробила конкретну пропозицію Росії по Донбасу
Джерело:  online.ua

Українська влада закликала Німеччину вплинути на команду російського президента Володимира Путіна по Донбасу. Офіційний Київ передав через Берлін свої конкретні пропозиції щодо припинення вогню і розраховує, що команда канцлерки ФРН Ангели Меркель використає свій потенціал і дипломатичну силу, щоб переконати Кремль сісти за стіл переговорів. Про це повідомляв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає ONLINE.UA.

"Ми більше години розмовляли з міністром закордонних справ Німеччини виключно про те, як припинити вогонь на Донбасі, щоб не з нашої, а з тієї сторони припинили стріляти ... Ми передали німецькій стороні конкретну пропозицію того, як ми бачимо механізм забезпечення припинення вогню. Ми попросили наших німецьких партнерів в якості посередників в "нормандському форматі" проконсультуватися з Російською Федерацією з цього питання ", - пояснив Кулеба.

Міністр підкреслив, що часто Київ передає безпосередньо Росії свої пропозиції по Донбасу, але на цей раз вирішив передати їх через Берлін, щоб Москва, у властивій їй манері, не "вивернула навиворіт" українські ініціативи.

"Ми обговорювали дуже конкретні речі і це були конкретні пропозиції. З російської сторони також приходять дуже конкретні, але вивернуті навиворіт пропозиції, які абсолютно для нас неприйнятні. Ми їх відкидаємо і вносимо самі", - уточнив Кулеба.

Глава українського МЗС додав, що найбільше команду Путіна в переговорах з Україною по Донбасу бісить то, що Київ відмовляється вести діалог з ватажками так званих "ЛНР" і "ДНР". Він нагадав, що це принципова "червона лінія" офіційного Києва, яка стоїть в основі захисту національних інтересів країни. Кулеба підкреслив, що переговори по Донбасу українська сторона буде вести тільки з Кремлем, нагадавши, що ТКГ складається з України, Росії і ОБСЄ.

Важливо нагадати, що раніше в Німеччину на переговори таємно їздив куратор українського напрямку в Кремлі Дмитро Козак. Але, як запевняють в МЗС, ніякого впливу путінському чиновнику на Берлін надати не вдалося. По словами Кулеби, німецька сторона зацікавлена в конструктивній реакції РФ на пропозиції по Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна зробила безальтернативну пропозицію Росії по Донбасу. Воно стосується відновлення Києвом контролю над ділянкою українсько-російського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?