Україна звернулась до ООН щодо гумкоридору з Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звернулась до ООН щодо гумкоридору з Маріуполя

Україна звернулась до ООН щодо гумкоридору з Маріуполя
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголосила, що Кремль відмовився гарантувати припинення вогню та сприяти створенню гуманітарного коридору з оточенного військами РФ Маріуполя на Великдень 24 квітня, тож Україна звернулась з аналогічним проханням до ООН.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти блокують створення гумкоридору з Маріуполя 

Верещук зазначила, що питання створення гумкоридору з Маріуполя буде підняте генсеком ООН Антоніу Гутеррешем під час візиту до Москви.

Ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забезпечити режим припинення вогню і відкриття гуманітарного коридору і з "Азовсталі", і з Маріуполя в цілому.На "Азовсталі" зараз 1000 жінок і дітей, плюс – 500, може навіть більше, поранених, майже 50 осіб потребують ургентної негайної кваліфікованої допомоги. Саме про це має говорити пан Гутерреш в Москві, якщо він збирається говорити про мир…Всі решта домовленостей не матимуть ваги, бо найголовніше, що може зробити ООН і не можуть зробити інші - це відкрити гуманітарний коридор, - підкреслила Верещук.

Фото - facebook.com/mariupolrada.gov.ua

До цього заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар повідомив, що окупанти відмовлюяться від припинення вогню в Маріуполі на Великдень 24 квітня.

У той же час голова Донецької ОВА Максим Марченко повідомив, що окупанти терплять чималі втрати на Херсонщині.

Є успіхи наших Збройних сил на Херсонському напрямку. Ворог несе значні втрати в особовому складі та техніці, - зазначив голова ОВА.

За словами Марченка, вночі ворог намагався ще раз нанести ракетний удари по житловим районам Одеси. Однак, підрозділами протиповітряної оборони було збито дві ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?