Україна звернулася до НАТО з ідеєю спільних операцій
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звернулася до НАТО з ідеєю спільних операцій

Україна звернулася до НАТО з ідеєю спільних операцій
Джерело:  online.ua

В українському уряді оголосили, що бажають підвищити рівень участі у спільних місіях з представниками НАТО. Міністр оборони Андрій Таран пояснив, що перш за все йдеться про планування операцій для врегулювання криз на ранніх етапах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, ЗСУ готові до збільшення внеску у співпрацю з Альянсом.

"Приєднавшись до Програми розширених можливостей НАТО, прагнемо розширити горизонти нашого партнерства з НАТО, усвідомлюючи, що це "вулиця з двостороннім рухом": маємо кращі можливості, але водночас і зобов’язання для досягнення спільних цілей", - пояснив Таран.

Він зауважив, що Україна першою стала учасницею Сил реагування НАТО серед інших держав-партнерів. Вже у 2010 році військовослужбовці ЗСУ проводять чергування у відповідних силах НАТО.

Таран звернув увагу, що українська сторона стане надійним партнером блоку на тлі російського вторгнення.

"Наступного року Військово-Морські Сили ЗС України планують приєднатися до операції "Морський охоронець" у Середземному морі двома патрульними катерами типу "Island", отриманими від США в рамках безпекового пакету допомоги, а в 2023 році долучити до участі в операції флагман ВМС ЗС України фрегат "Гетьман Сагайдачний", - зауважили в Міноборони.

Як повідомляв ONLINE.UA, Російська Федерація стала однією з основних загроз для країн-союзниць НАТО. До відповідного висновку дійшли МЗС держав за підсумками консультацій. За оприлюдненими даними, йдеться про визначення головних загроз на наступну декаду, до 2030 року.

Наступною за ступенем загрозою серед країн НАТО визначило Китай. Лише далі йдуть загальні фактори на кшталт тероризму, змін клімату, пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?