Україна звернулася до НАТО з новою ініціативою щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна звернулася до НАТО з новою ініціативою щодо Криму

Україна звернулася до НАТО з новою ініціативою щодо Криму
Джерело:  online.ua

Український уряд упродовж семи років з моменту російського вторгнення на території Криму продовжує боротися проти окупаційного режиму. Нещодавно офіційний Київ виступив з ініціативою щодо використання повітряного простору Сімферопольського району польотної інформації. Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив це перш за все боротьбою проти втручання російських диспетчерів в український простір поряд з окупованим регіоном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Крим.Реалії”.

“Вони створюють постійно перешкоди нашим партнерам і авіаперевізникам, і іншим країнам, коли намагаються нашкодити в ефірі. Роблять якусь дезінформацію тощо. На вересень місяць поточного року заплановані навчання НАТО в Чорному морі та ми, власне, хотіли привернути до них увагу, щоб можна було забезпечити й нас. І, власне, виробити якісь рішення, щоб надалі не було подібних вторгнень”, - наголосив Криклій.

У разі позитивної відповіді від Альянсу, повітряні сили союзників патрулюватимуть відповідні коридори навколо Криму. Утім, наразі зовсім не стоїть питання про повітряну активність авіації НАТО безпосередньо над територією окупованого півострова.

“Літаки НАТО полетять, але це буде трохи пізніше”, - стверджує міністр інфраструктури.

Нагадаємо, оголошення про ініціативу українського уряду щодо використання силами НАТО простір Сімферопольського району польотної інформації для операцій з’явилося ще у лютому. Воно стало початком надзвичайно масивної хвилі критики з боку кремлівських медіа, а пізніше — безпосередньо від представників режиму Володимира Путіна на різних рівнях. Зокрема, лунали прямі й неприкриті погрози.

Раніше уряд Сполучених Штатів дав офіційний дозвіл на використання окремих районів польотної інформації Сімферополя американськими авіакомпаніями. Цей простір охоплює окрім Криму частину Херсонщини та акваторії Чорного моря. Термін відповідної заборони завершувався у жовтні торік, а дозвіл пов’язали зі “змінами умов у повітряному просторі та зниженні небезпеки для літаків”.

Як повідомляв ONLINE.UA, активно взялися за український Крим на німецькому телебаченні. Там в ефірі найпопулярнішого комедійному шоу "heute-show", яке дивляться майже 6 млн глядачів, висміюють брехню російської влади про "приєднання" Криму і нагадують світові про те, що "Путін стирив Крим".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?