Україна звинувачує провідні західні банки у фінансуванні кремлівської війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звинувачує провідні західні банки у фінансуванні кремлівської війни

Україна звинувачує провідні західні банки у фінансуванні кремлівської війни
Джерело:  online.ua

За словами радника президента з економічних питань Олега Устенка, Україна готує обвинувачення у співучасті у військових злочинах на адресу керівництва провідних західних банків, зокрема, JPMorgan Chase, Citi та HSBC, через фінансування РФ.

Джерело: Новини Укрнет

Великі західні банки фінансують агресію РФ проти України 

За словами Устенка, Україна висуває звинувачення у співучасті у військових злочинах на адресу керівництва банків JPMorgan Chase, Citigroup та інших провідних західних фінансових установ, які здійснюють непряме фінансування РФ.

Немає жодних сумнівів, що Росія вчиняє воєнні злочини в Україні, проти українців. За нашою логікою, усі, хто фінансує цих воєнних злочинців, які роблять ці жахливі речі в Україні, також скоюють військові злочини, - зазначив економічний радник президента.

Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

До цього Устенко надіслав листа гендиректору JPMorgan Chase Джеймі Даймону та керівництву банків Citigroup і HSBC з вимогою розірвати відносити із російськими компаніями, які займаються торгівлею російською нафтою і продають акції нафтогазових компаній РФ, зокрема, "Газпрому" і "Роснєфті".

Ми будемо переслідувати, можливо, не компанії, а менеджерів цих компаній. У нас є різні варіанти. Перший варіант, безумовно, ICC, - зазначив Устенко.

За його словами, українські спецслужби збирають інформацію про діяльність банків, яка буде передана до Міжнародного кримінального суду.

Між тим керівник МЗС України Дмитро Кулеба попередив, що кремлівські ЗМІ не можна важати альтернативними джерелами інформації, оскільки вони не мають нічого спільного  зі свободою слова та мають на меті споплюження та викривлення реальної інформації.

Російські державні ЗМІ не є альтернативною точкою зору і не мають нічого спільного зі свободою медіа. Це державна пропаганда, єдина мета якої - викривити реальність, зруйнувати демократію і знищити свободу слова. Не намагайтеся їх перекричати, просто закрийте їх, - закликав Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?