Ахтем Сеітаблаєв поділився спогадами про рідний Крим
Категорія
Культура
Дата публікації

Ахтем Сеітаблаєв поділився спогадами про рідний Крим

Ахтем Сеітаблаєв поділився спогадами про рідний Крим
Джерело:  online.ua

Команда Ukraїner спільно з Українським інститутом представила проєкт "Рідний Крим", що нагадує про долі людей після окупації, порушення прав людини, переслідування в Криму. Від початку окупації Криму Росією лише на материкову Україну виїхали близько 45 тисяч кримчан. Серед них — тисячі тих, хто не має можливості повернутися до свого Криму. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Ukraїner.

"Крим — це не тільки гарні краєвиди та смачна кухня, це спогади, сміх та сльози, боротьба та мрії, це місце сили корінного народу — кримських татар. Я, як і герої нашого проєкту, не був у рідному Криму майже сім довгих років, але через їхні історії та сучасні технології, що використані тут, глядач занурюється з головою у серце півострова, що є частиною мене самого. Бо ми і є Крим", — говорить Алім Алієв, заступник гендиректора Українського інституту.

Серія "Рідний Крим" демонструє місця, зараз нам недоступні. VR-відео створює ефект присутності, щоб кожен перенісся у куточки, з якими пов’язані найприємніші спогади з Кримом.

"Упродовж останніх 4 років Ukraїner досліджує Україну, розповідає про зміни, що відбуваються в найвіддаленіших регіонах, та відкриває знання про Україну усьому світові. Увесь цей час ми шукали можливості розповісти та показати Крим, який ми любимо. Крим, за яким сумуємо та Крим, на який чекаємо. Ми покажемо Крим очима людей, які не можуть до нього потрапити через тимчасову окупацію Російською Федерацією. Чотири герої розкажуть, яким вони пам’ятають півострів і що ця втрата для них означає", — зазначає команда проєкту Ukraїner.

Героєм першої історії серії "Рідний Крим" став режисер та актор театру і кіно, етнічний кримський татарин Ахтем Сеітаблаєв. Зараз він є одним із найуспішніших українських акторів та режисерів, а також директором "Кримського дому".

Водночас Ukraїner звертається до всіх, хто на умовах збереження анонімності хотів би поширити свої фотографічні спогади про Крим. Якщо ви зафіксували історичні моменти окупації або живете в Криму і фіксуєте те, що там відбувається зараз, поділіться своїм Кримом з усім світом.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ukraїner розповідав про буденне життя та дозвілля громади в'єтнамців  в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?