Українець Брудін отримав золоту медаль на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українець Брудін отримав золоту медаль на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Українець Брудін отримав золоту медаль на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики
Джерело:  online.ua

Українець Михайло Брудін отримав золоту медаль на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Спортсмен став найкращим у кваліфікації Євро-2023 у метанні диску.

Джерело: Суспільне

У кваліфікації Євро-2023 українець показав найкращий результат

18-річний український легкоатлет Михайло Брудін оновив рекорд сезону у світі у метанні диска вагою 1.75 кг серед юніорів.

Сталося це в кваліфікації юніорського чемпіонату Європи в Єрусалимі.

Михайло Брудін – лідер збірної України з легкої атлетики на юніорському чемпіонаті Європи. До турніру український спортсмен підходив у статусі чинного володаря рекорду сезону у світі серед юніорів: у німецькому Мангеймі він метнув диск на 63.85 метра.

У липні Брудін перемін на чемпіонаті в Іспанії з результатом 61.33 метра. 
Результат Брудіна на Євро-2023 також став новим рекордом сезону у світі серед юніорів. Попередній найкращий результат, який йому належав (63.85 м), український легкоатлет покращив на 1.63 метра – його новий особистий рекорд.

Що відомо про Михайла Брудіна

Михайло Брудін – 18-річний метальник диска, який народився в Донецьку і представляє Донецьку область. До початку повномасштабного вторгнення Росії до України тренувався в Дружківці.

Чемпіон Європи U18, бронзовий призер чемпіонату світу U20. Обидва досягнення підкорились йому у 2022 році.

Особисті рекорди Михайла – 58.60 м (2 кг), 65.48 м (1.750 кг), 64.51 м (1.500 кг).

Мийхало Брудін – онук олімпійської чемпіонки 1972 року з метання диска Фаїни Мельник. Упродовж кар'єри Мельник 11 разів оновлювала світовий рекорд у метанні диска.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?