Благодійний велотур. Журналіст із Люксембургу проїхав 2 тис км задля допомоги Україні
Категорія
Спорт
Дата публікації

Благодійний велотур. Журналіст із Люксембургу проїхав 2 тис км задля допомоги Україні

Благодійний велотур. Журналіст із Люксембургу проїхав 2 тис км задля допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Журналіст із Люксембургу Мішель Мертен проїхав понад дві тисячі кілометрів на велосипеді до Вінниці, щоб зібрати гроші для ЗСУ.

Джерело: Вінницька міська рада

Журналіст із Люксембургу приїхав до Вінниці велосипедом задля допомоги

Активіст організував благодійний велотур від початку липня і вже доїхав до Вінниці.

Крім збору коштів, Мішель допомагає розвивати харківський проєкт, який займається пакуванням сухпайків, і підтримує реабілітаційний центр для дітей в Карпатах.

Про свій велотур Мішель пише у власному блозі. Цього літа планував велотур до Стамбула. Але у грудні потрапив до України з громадською організацією "LUkraine asbl".

Коли я стояв на оглядовому майданчику в Києві незабаром після Різдва і дивився вниз на Дніпро, я зрозумів, незважаючи на повітряну тривогу: сюди треба повернутися влітку 2023 року. Тому я взяв відпустку і 1 липня вирушаю у благодійний велотур з Люксембургу до Києва. Це знак солідарності з прекрасною країною, яка потребує допомоги, – писав Мішель.

У Вінниці журналіста зустріли юні велосипедисти

6 серпня журналіст доїхав до Вінниці, де його зустріли велосипедисти з міської та обласної спортивних шкіл, кажуть у міськраді.

У своєму наплічнику Мішель возить різні прапори. А український – пов'язав собі на плечі.

Фото: vmr.gov.ua

Україна – чудова країна, і тут живуть чудові люди. На мою думку, Люксембург має тісні і довгі відносини з Україною, в нас схожа історія. 10 травня 1944 року Люксембург був окупований нацистами. Тому для нас 10 травня має таке ж значення, як для українців 24 лютого. Люксембург став однією з країн, які одразу почали допомагати Україні з амуніцією, – розповів Мішель Мертен.

Організація LUkraine asbl, якій донатить Мішель, активно допомагає українським біженцям з житлом та вивченням мови, передає гуманітарну допомогу, автівки для рятувальників, турнікети для медиків та інші необхідні речі, а також інформує про війну в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?