Британець проїде 2 тис км на велосипеді заради збору коштів для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Британець проїде 2 тис км на велосипеді заради збору коштів для України

Британець проїде 2 тис км на велосипеді заради збору коштів для України
Джерело:  online.ua

Британець Том Хашемі планує проїхати 2000 кілометрів на велосипеді з Лондона до Львова, щоб зібрати кошти на розмінування України.

Джерело: Львівська міська рада

Що відомо про цю акцію волонтерства

Том – генеральний директор компанії Cast From Clay, яка працює у Лондоні. Він хоче здійснити подорож через всю Європу.

Я збирають здійснити велозаїзд із Лондона до Львова. Це близько 2000 кілометрів. Я робитиму це для того, щоб зібрати кошти на розмінування української території. Моя компанія працює і в Лондоні, і у Львові, тому такий маршрут є невипадковим, - сказав він.

Його ідея має дві цілі. Перша – зібрати 20 тисяч фунтів. Це допоможе видалити близько 40 нерозірваних мін і снарядів. Друга – привернути увагу політиків до України та посилити співпрацю між Великою Британією та Україною на місцевому рівні.

Велосипед Тома, на якому він їхатиме, матиме кольори британського та українського кольорів. Поїздка почнеться 28 квітня, а подолати всю відстань Том планує за 14 днів.

Громадянин Британії помер у полоні бойовиків

Британець Пол Урі допомагав евакуйовувати людей з окупованих територій. В кінці квітня його затримали росіяни та звинуватили у шпигунстві.

Повідомлялося, що він допомагав евакуйовувати родину з села південніше Запоріжжя.

ВВС повідомляє, що Полу Урі було 45 років і він був волонтером, який співпрацював із громадською організацією Presidium Network.. Родина Урі повідомила журналістам, що він хворів на цукровий діабет І типу.

Сайти так званого «ДНР» повідомили із посиланням на так звану «омбудсменку» Дар’ю Морозову, що смерть Пола Урі настала ще 10 липня. Вона називає чоловіка «британським найманцем» і стверджує, що причиною смерті стали хронічні хвороби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?