Україні нарешті вдалося досягти компромісу з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україні нарешті вдалося досягти компромісу з МВФ

Україні нарешті вдалося досягти компромісу з МВФ
Джерело:  online.ua

9 липня офіційно стало відомо, що офіційний Київ зміг досятги компромісу під час переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо питань антикорупційної реформи, реформи корпоративного управління та незалежності НАБУ. Окрім того, наголошується, що невдовзі буде підписана угода на рівні персоналу.

Джерело:  пресслужба  Міністерства фінансів після завршення зустрічей міністра фінансів Сергія Марченка та представників МВФ у США

Що відомо про переговори України та МВФ

Згідно з останніми даними, керівництво Фонду відзначило прогрес офіційного Києва в проведенні реформ вкрай важливих для продовження програми співпраці. Цю інформацію також підтвердило українське Міністерство фінансів.

Окрім того, наголошується, що "переговори дозволили узгодити позиції обох сторін та досягти компромісу з ряду питань, зокрема, щодо антикорупційної реформи, реформи корпоративного управління та питання незалежності НАБУ".

Як стверджує очільник Мінфіну Сергій Марченко, українська влада досягла значних результатів у виконанні структурних маяків МВФ.

Чиновник також звернув увагу на те, що парламент України у короткий термін ухвалив ряд законопроєктів, потрібних для продовження програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Проте, за словами представників МВФ, рішення КСУ спровокували відкат антикорупційних зусиль, що вимагає оперативної реакції з боку офіційного Києва.

Окрім того, вказано, що сторони домовились про тісну комунікацію та спільну роботу для можливості досягнення Staff level agreement найближчим часом.

Кредитна програма МВФ для України

У 2020 році рада директорів МВФ затвердила 18-місячну програму stand-by для України на суму близько 5 млрд доларів. Після виділення першого траншу в розмірі 2,1 млрд дол. Було заплановано чотири перегляди програми та виділення ще декількох траншів, однак цей план не був виконаний.

Для відновлення співпраці МВФ вимагає, щоб Україна повернулася до виконання своїх зобов’язань перед Фондом, серед яких: відновлення прав НАЗК, відновлення незалежності НАБУ, проведення судової реформи, питання ринків газу та електрики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?